Fysiotherapie Sternheim sluit per 1 december 2018

Ruimte voor je slogan

Ondamed

Wat doet de Ondamed:

De Ondamed is een apparaat dat elektromagnetische golven uitzendt en daarmee kan herkennen waar in het menselijk lichaam storingen in het elektromagnetische veld optreden. Ook wel 'bioresonantie' genoemd. De Ondamed stimuleert pijnloos weefsels en activeert de cellen.

De Ondamed stimuleert andere behandelingen met b.v. geneesmiddelen, behandelingen op het terrein van de homeopathie, voedingssupplementen en andere therapeutische behandelingen.

Patiënten reageren sneller en de effecten blijven langer zichtbaar.

De Ondamed is een apparaat dat is gebouwd op basis van de laatste wetenschappelijke stand van zaken over de kennis hoe het menselijk lichaam zichzelf reguleert.

Een uniek onderdeel is de mogelijkheid van de behandelaar van het toestel om op basis van de bevindingen van de Ondamed een breed scala van elektromagnetische pulsen af te geven via een handscanner. Hiermee kan heel nauwkeurig worden bepaald welke frequentie en op welke sterkte een bepaalde plaats, b.v. de nek moet worden behandeld.

U ziet de handscanner in gebruik op de schouder van het model.

Hetzelfde wordt bereikt met een soort scanner, dat eruit ziet als een kussen. Deze is bedoeld voor grotere oppervlakken. Het model draagt deze op haar buik.                                                             

De Ondamed biedt een effectieve, pijnloze en niet-invasieve mogelijkheid om pijn te verminderen. De Ondamed kan conventionele behandelingen ondersteunen en herstel bevorderen.                                                                                                       

                                                                                                              Ondamed is een uitgebreid systeem dat zich richt op de onderliggende situatie en niet op de sympotomen. 

Tijdens een sessie zit de patiënt gekleed comfortabel in een stoel of ligt op een bank. Patiënten kunnen een lichte tinteling voelen, een gevoel van warmte of helemaal niets. Een normale sessie duurt een half uur.

Patiënten geven zonder uitzondering aan dat ze na een sessie minder pijn voelen, meer ontspannen zijn, meer uitgerust zijn en helderder kunnen denken.

Gedurende de afgelopen 50 jaren hebben wetenschappers en techneuten verschillende technieken ontwikkeld om in het lichaam te kijken, b.v. door middel van röntgenstralen, ct-scans, MRI, Ultrageluid, enz. Zo zijn er ook behandelingsmethoden ontwikkeld met lasertechnologie, Gammastraling, enz. Gepulste Electromagnetische Velden (PEMF) is nog een andere niet-invasieve behandelingsmogelijkheid.

De Ondamed combineert deze behandelingsmethoden met informatie over het lichaam om de behandelaar in staat te stellen pijn te verlichten, de celfunctie en de circulatie te verbeteren en om de ontspanning toe te laten nemen.